14 januari 2010


Vad jobbar du med på Slottsträdgården Ulriksdal?
På sommaren jobbar jag på vårat friland. Där odlar jag blommor och ekologiska grönsaker. Just nu sitter jag och planerar kommande säsong genom att kolla på frönyheter, och så försöker jag finna inspiration i böcker och tidningar. Hur många rader morötter ska jag ha? Vilka färger på solrosor går bäst? Frågorna är många...

Vad jobbar du annars med på vintern?
Då jobbar jag i odlingen och så sköter jag om självplocket av tulpaner i orangeriet! Varje torsdag skördar vi tulpanerna och buntar fina buketter till försäljning. Det är jättekul!

Har du någon favorit bland allt du odlar?
Jag tycker om att göra en stor och härlig bukett med solrosor, prydnadsgräs och krondill. Det blir väldigt fint och doftar underbart! Bland grönsakerna är rättika min favorit, den har en god och stark smak som passar bra i sallad.

Om du har några frågor till Danuta kan du gärna skriva en kommentar!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag undrar om Stäppsalvia är svår att svår att odla själv, från frö till färdig planta? Blir denna planta flerårig? /Lena

Personalen Ulriksdal sa...

Lena: Tyvärr så har vi inte frösått perenner och kan inte säga om det är svårt eller inte. Vårt bästa tips är att du vänder dig till en fr-firma som exempelvis Impecta för mer info. Lycka till nu!

Martina sa...

Låter som ett superkul jobb, lite avis är man ju! Vad har du/ni gått för utbildning??