7 april 2007

Superläckra dillpioner!

Ojojoj - ni bara måste komma och titta på de ljuvliga dillpionerna som vi lyckades få tag på häromdagen! Stora, knubbiga plantor med knoppar som ser ut som om de vill spricka ut vilken dag som helst och en dillig bladkrage som fortfarande är mörkt brunlila. En fröjd för ögat och trädgården, så jag ställer dem allra längst fram vid ingången på uteträdgården....


Vi ses! Anna

6 kommentarer:

Åsa sa...

Dillpioner.. härliga.. o blommar tidigt.. måste fråga er..experter.. finns det falsk dillpion? En kompis menade att man kan få dillpion med inte så "dilliga blad"
Finns det sanning i det påståendet...!

Lotta sa...

Underbara - men jag har inte våga mig på dessa skönheter! Provar med Buskpioner just nu men nästa år kommer jag gärna! =)

hulukvarn sa...

Åh vad härliga bilder ni visar upp! Jag måste åka till er i år! Lycka till med allt arbete. Vänliga hälsningar från Småland

Anna sa...

Åsa: Jo, du har så rätt - det finns en falsking som dyker upp ibland. Våra levetrantörer garanterar dock att vi ska ha äkta vara!

Lotta: Inte ska du vara rädd! Här kommer lite skötseltips:
Paeonia tenuifolia; en underbar växt! Den vill växa i djupt bearbetad (minst 30cm) humusrik och frisk jord, på en vindskyddad plats med både sol som skugga. Den älskar när solen strilar genom lövverket på träd och buskar.
Plantera den gärna vid redan etablerade växter, som ger skugga och håller fukten. Våga testa!

Hulukvarn: Du är hjärtligt välkommen upp från Smålandsskogarna!

Åsa sa...

Hmmm, min kompis tror nämligen att jag har en falsking.. hur ser jag det????/ åsa

Hemmarikets Charlotte sa...

Dillpion....ännu en måste ha menar du? Jättefina