2 maj 2007

Grodor....

Idag låter jag grodorna fylla mig med inspiration!

Just nu finns de i mängder av varianter här hos oss på Slottsträdgården. Små lyckogrodor poppar upp bland miniatyrrosorna inne i kassan och ute syns rejäla betonggrodor lojt trona i en matta av marktäckande amerikanskt hönsbär (som för övrigt är ett MÅSTE för alla er som har eller ska skaffa rhododendron - den är fantastisk som marktäckare under ”rhoddisarna”!)

Dessutom går vi nyfiket i väntans tider efter att Daniella planterade in grodrom i vår lilla damm i helgen. Vi hoppas att de ska klara sig fram till kläckning och förhoppningsvis vara till glädje för både små och stora besökare under tiden!


Hälsningar
Anna

4 kommentarer:

Lotta sa...

Ja, det är ett riktigt grodår i år ;) Har själv en groda som sitter på en bogg och tittar ut över trädgården, så söt så. När våra barn var små hade vi grodägg i en balja och senare på säsongen hade vi grodor i hela trädgården, de är också söta!

Åsa sa...

Tänk att jag fick en groda idag av en kompis.. det är en "prins" med krona på huvudet.. härliga betonggrodor ni visar..=)
Hoppas på rapport om romen.../ åsa

Anna sa...

Lotta:
Ja, de är charmiga!

Åsa:
Ja, jag lovar att försöka hålla koll på utvecklingen i dammen och rapportera....!

Monica sa...

Amerikansk hönsbär var ju en jättefin växt har jag aldrig sett förut..verkar vara en fin o grön marktäckare som dessutom har fina blommor..tack för tipset..Här har man drabbats av min första lilla betonggroda de är ju för söta..han ligger nu i ett vattenblänk o spanar..=)