1 juni 2007

Chelsea Flowershow - A Tribute to Linnaeus

’A Tribute to Linnaeus’ heter landskapsarkitekt Ulf Nordfjells svenska bidrag till Chelsea Flower Show.

Vitbrokig funkia, hasselört och granit. Klassiskt och skitsnyggt.

Livligt vatten som i en å eller älv.

Vi blev alldeles tysta när vi såg montern, vi blev tagna och imponerade, nästan förvånade. Vi blev alldeles lugna av att betrakta trädgården, så vilsam och så sagolikt vacker. Jag tror att vi gapade en stund faktiskt. Sedan blev vi lite ledsna och uppgivna och tänkte att vi kanske aldrig skulle kunna göra något lika bra som detta. Men sedan ångrade vi oss och tänkte att det är fantasiskt att ha förebilder och mål sikta mot. Så ofantligt bra gjort!

Lugnt vatten som i en mörk tjärn i skogen.

Att skärmarna av timmer och stål går omlott skapar verkligen spänning.

Linnés porträtt av Anne-Karin Furunes.

Svenska material som timmer, stål, granit, gran, björk och tall dominerade. Timmerväggarna i moderna stålkonstruktioner är målade i rött och grått. Det röda - den ursvenska röda falufärgen. Det grå - gustavianskt 1700-tal. Så jädrans smart!

Robust men ändå luftig pergola.

Trädgården rymmer många spännande siktlinjer, öppningar och perspektiv. Det ska symbolisera Linnés nyfikenhet och lust att upptäcka. Ett underbart sätt att konkret visa något abstrakt.
Så fantastiskt snyggt! Timmerbänk, granitgång, granhäck och ormbunkar. Jag dör!

Stramt klippta äppelträd i blom skapar ett vackert tak över trädgårdens ena del. Granitgångarna ser ut att sväva fram genom trädgården!

Vita blommor dominerade trädgården. Känslan var sval, frisk, nordisk och lite trolsk natur.

Vilsamt och oändligt vackert. Vita fingerborgsblommor längst in lyser som blickfång.

Det är bara så underbart bra gjort! Perfektion. Varenda detalj vill man titta så länge på, bara supa in och bevara för evigt.

Helena Rosenlöf

10 kommentarer:

Åsa sa...

Tackar! härliga bilder..trevlig helg!/Åsa

Vella sa...

Oj,oj oj...Jag finner nästan inga ord! Jag älskar det!, så många favoritväxter i en ljuvlig kombination....åhh

Vella sa...

Jo, glömde bort...Jag undrade ju vad det vita högväxande blommorna är av för sort?
Så vackra miljöbilder, tål att sägas igen!!

AnnaKarin sa...

Åsa: Hoppas du hade en skön helg!

Vella: Det är bara att hålla med dig - trädgården är ljuvlig! Blommorna du efterfrågar är vita fingerborgsblommor hälsar Helena!

Lilla B sa...

Så fina fotografier! Fick nästan känslan av att vara där.

Koselig koselig sa...

Vi har bestemt oss for å åke ner til Chelsea Flowershow neste år. Vi måste jo titte på det, det er jo så utrolig flott :) England here we come.. snart :)

Moas Gård sa...

Vilka underbara bilder så snyggt..med allt det gröna, vita, trä och betong..skitsnyggt på ren svenska..tackar för visningen..=)..

Åsa sa...

Tänkte önska er alla en glad midsommar i era bråda dagar.. förstår jag!!=) min kompis var hos er i helgen.. med bussresa.. jag har fått reda på allt..=)/åsa

Nilla sa...

http://cf.vgregion.se/cfm/WEBForms/press/view.cfm?RecordID=3978

Vad otroligt snyggt och jättefina bilder! Kul att få se!

disa sa...

情趣用品,情趣,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風