31 augusti 2007

Kungliga brudbuketter på Ulriksdal Flower Show

Här har jag valt ut två favoriter bland alla vackra brudbuketter som visas i Orangeriet. Till vänster ser vi Drottning Viktorias bukett. Tänk att vi kan se samma typ av bukett från 1881 även idag! En klassiker med andra ord! Buketten till höger prydde kungens farmor, prinsessan Margareta när hon gifte sig med Prins Gustav Adolf 1905. En superromantisk drömbukett i en stil som verkligen borde bli modern igen!

Om man ska tolka de kungligas smak genom tiderna, så ska buketten vara mycket exklusiv (förstås) och gärna gå i vitt. Orkidéer och liljor är också populärt! Besök gärna Svt, där kan du också se fler bilder på buketterna! Då stänger vi vår bevakning av Ulriksdal Flower Show. För gott :D

Jag och mina kollegor önskar er alla en skön helg! P.s Glöm inte att ställa frågor till Helena!

2 kommentarer:

Åsa sa...

Verkligen vackra..arrangemang.. o kul att de kommer åter.. det som varit från för..även om det var kungligheter som hade dem..=)
Tack för alla fina bilder från flower show..=)/åsa

anneli sa...

Å, vad svårt det var att inte göra tolkningar av det som stod mellan raderna om Flower Showen i de tidigare inläggen. Jag anade att det skulle bli en flopp när jag fick en inbjudan till att delta i mitten av juli. Hur kan en arrangör tro att man mitt i semestern ska hinna koka ihop en utställning på tre veckor??
Synd bara för de lär väl också gå i konkurs precis som de tidigare arrangörerna och därmed blir det ett hål i Stockholm vad beträffar trädgårdsutställningar.