16 november 2007

Vår lada har brunnit ner...


Branden började igår kväll med ett elektriskt fel i vår gamla tobakslada där även en lägenhet var inrymd i ena gaveln.

Familjen som bodde där hann ut i tid och, tack och lov, blev ingen blev skadad. Vi är ändå förkrossade för deras skull eftersom de har förlorat sitt hem.

Natten har varit dramatisk, men nu är branden äntligen släckt. Bosse och Mia hjälpte till med vattenslangar tills brandkåren kom. Växthusen klarade sig med en hårsmån från att fatta eld.

Brandkåren gjorde ett fantastiskt jobb och fick snabbt elden under kontroll. Stort tack till dem! Vi är så tacksamma att ingen blev skadad.

Vi har trots allt öppet som vanligt.

Alla är skakade men samtidigt är vi lättade att det gick så pass bra som det gick.

/Personalen

Du kan läsa mer om händelsen hos Dn, Aftonbladet och City.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nyheten om branden gjorde mig kall... Så skönt och vilken tur att ingen kom till fysisk skada - och att trädgården och caféet klarade sig.
Att komma ut till er med jämna mellanrum, för den fantastiska buffén, för att titta på och köpa med sig vackra växter och inte minst för all inspiration och den "återhämtning" man får i själen... det är värt hur mycket som helst! Jag hoppas att ni snart hämtat er från chocken.
Stor kram och tack till er alla för att ni finns där!
Eva

Anonym sa...

Usch, hörde om branden i morse. Tur att familjen klarade sig. Och förstås växthus och café. Instämmer helt med vad Eva skrev om att besöka er ibland!
/Karin

Fundera grönt sa...

Oj vad läskigt och tråkigt! Sänder familjen en tanke. Ofattbart att förlora sitt hem så där...
Var rädda om er nu & trevlig helg!

londongirl sa...

Åh vad tråkigt för dem! De bodde så fint där på gaveln! :-(

Skönt att inte växthuset och cafeét drabbades av elden!

Anna sa...

Värsta mardrömmen! Skönt ändå att det blev ett lyckligt slut, trots tragedin.

lotta sa...

Kära nån! Jag läste om branden och fick hjärtat i halsgropen..... tur att familjen klarade sig men vad hemskt att förlora hemmet - usch. Får mig att tänka på alla ljus som tänds nu när advent är på intågande. Tur att era växthus klarade sig och att ni kan fortsätta er verksamhet. Vad fina tyger som visas i föregående inlägg, blir ju otroligt nyfiken på vad det skall bli av dessa.... Lova att visa bilder på färdigt reslutat!! Ha det så bra trots all bedrövelsen... 8`)

åsa sa...

Ja.. vad man ska säja....såå otäckt med bränder..men vilken tur alla klarade sig.../Åsa

Monica sa...

Usch va hemskt.. och den stackars familjen.. hoppas ni alla får det lugnt och skönt och att allt ordnar sig så fort det går för familjen som bodde där.. Tur i oturen ändå att elden inte spred sig vidare.. Ha det gott alla.. massa bloggkramar.

Anonym sa...

Verkligen tur att hela familjen klarade sig.
Eloge till dottern som handlade så snabbt så att alla kom ut i tid