12 juni 2008

Salvia guaranitica

Plantorna har stått där i odlingen och sett... tja, lite tråkiga ut helt enkelt. Men nu, när blomsterstänglarna äntligen skjuter ut sina blommor, ja då helt plötsligt, är salvian en skönhet utan dess like! Vad tycker du, är inte den intensivt blå färgen, som kontrasterar så fint mot det kraftiga gröna bladverket, helt enkelt... underbar!?

2 kommentarer:

Ankan sa...

Hej!!

Nu har vi äntligen flyttat in i vårt fina hus med vår mysiga trädgård. Härligt! Även vi har vacker salvia som nu blommar, både blå och rosa. Det är så spännande att se vad som kommer upp och vad som sker i trädgården. Jag håller just nu på med en liten inventering om vad som finns för att kunna fixa och dona extra mycket till nästa sommar. Kul, kul!

Det har dock dykt upp två frågor som jag hoppas att någon av er trädgårdskunniga vill hjälpa mig med...?!!

1. Efter rensning av maskrosor och ett antal tistlar från gräsmattan. Vågar man lägga dessa i den kompost som man efter kompostering tänkt göfdls trädgården med...? Eller sprider jag då vidare ogräset på nytt?

2. Vad gör man åt en gräsmatta med mycket kvickrot? Alla brukbara tips är välkomna!

Tacksam för svar! Ha det gott så länge!

Hälsningar

ANKAN

AnnaKarin sa...

Hejsan Ankan!

Men vad härligt det låter med "ny trädgård"! Dina frågor ska givetvis få svar - jag skickar över dem till vår trädgårdsdesigner Helena! Jag hoppas hon kan svara på måndag!

Ha en trevlig helg!