1 september 2008

Årets ros 2008

Pressmeddelande 080829
INGRID BERGMAN blev Årets Ros 2008
"Röd, fylld och ädel i sin framtoning. Så ser svenskarnas favoritros ut. Åtminstone är det vad omröstningen om Årets Ros 2008 visar. Årets Ros 2008 presenterades av Projektgruppen Rosens Dag på Trädgårdsfestens första dag på Sofiero i Helsingborg. INGRID BERGMAN är en storblommig rabattros med mellan tio och femton centimeter stora, fyllda, mörkröda blommor med sammetslyster.

Från midsommar tills hösten blir riktigt kall står plantorna i blom. Bladverket är mörkgrönt, glänsande och förhållandevis friskt. I varmt läge och god jord kan plantorna bli mer än meterhöga. INGRID BERGMAN är härdig till zon 3. Med ordentlig vintertäckning klarar sorten
zon 4.

Detta är första gången som Årets Ros utses i Sverige. En expertgrupp nominerade tio kandidater som alla hör till de vackraste och mest odlingsvärda av de rosor som lämpar sig för vårt klimat. Såväl rabattrosor som buskrosor och klätterrosor fanns representerade.

Omröstningen har varit öppen mellan den 10 april och den 10 augusti. Den har lockat hela 1959 personer att rösta på sina respektive favoritrosor via vykort, brev, mejl, vid lokala omröstningar i rosarier och trädgårdsbutiker samt via Rosens Dags hemsida www.rosensdag.se..."

Vad tycker du, gjorde juryn gjorde ett bra val?!

2 kommentarer:

Sussi sa...

Vacker, rosornas ros!

AnnaKarin sa...

Sussi: Jag antar att du håller med juryn då :)