17 november 2008

Den brasilianske kocken

Vår underbare kökschef Luis verkar vara, i både själ och hjärta, en poet som kan locka oss till både skratt och njutningsfulla suckar vid matbordet! Här kommer hans meny för veckan;


Meny vecka 47

Bästa gäster, Det är inte alltid lätt att erbjuda er spännande mat. Då jag tänkte laga en härlig lasagne med thaismak skrek den italienske kocken ”NO! Det är som att svära i kyrkan!”. Jag garanterar er, om italienarna fick bestämma, skulle vi fortfarande äta samma mat som Fellini i Amarcord, (filmen är förresten underbar).

Vår kökschef Luis, alltid lika ”ödmjuk” som bara Luis kan vara, insisterade på sin thailasagne, till den punkt att vår norrländska restaurangchef Mia sa ”Basta! In med de goda indiska smakerna. Var är de goda morotsbiffarna som smälter i munnen?”. På sitt fromma, om än beslutsamma vis, fick hon oss andra i köket att hitta tillbaka till gamla smaker som vi förkastat den senaste tiden. Ingenting är bättre än en tuff norrländska, att tämja en grupp pladdrande latinska kockar. Resultaten blir den här veckan hela världen på din tallrik.

Måndag:
Koreansk tigergryta med doft av färsk ingefära och koriander.
Rårakor med lingoncurry
Argentinska Empanadas

Tisdag:
Krämig baba ganouch Ali Baba
Indisk pakora
Jazzig Louisianagryta

Onsdag:
Mexikansk quesadilla
Kinesiska vårrullar
Thaiwok med doft av mango

Torsdag:
Vi ger italienaren Nelson en chans att laga god italiensk husmanskost, inspirerad av Luis favoritfilm ”Vi som älskade varandra så mycket”. (Har det att göra med förhållandena i köket, mån tro?)

Fredag:
Festmeny; smått och gott med Norrländsk touch.

Inga kommentarer: