18 augusti 2009

Växter stimulerar kreativiteten

Det teknologiska institutet i Holland, TNO, har kommit fram till att växter på arbetsplatsen stimulerar kreativiteten. Jaha, det var väl det jag visste för tro mig, det räcker med att titta på mina kollegor för att veta att den tesen är sann!!
"Man har länge vetat att växter har en positiv effekt på den allmänna hälsan och trivseln på grund av deras förmåga att rena luften från hälsofarliga ämnen, men nu visar TNO-undersökningen, som genomfördes på 84 försökspersoner, att bara närvaron av växter stimulerar kreativiteten hos medarbetare som jobbar med exempelvis reklam, marknadsföring, kultur m.m."

Läs hela artikeln på odla.nu

Bilden: Snapshot från Orangeriet. Nu börjar krukväxsäsongen komma igång igen!

2 kommentarer:

Ninni sa...

Visst är det sant! Det har man nog haft på känn.
Vad kul att du/ni hittade till mig så att jag upptäckte den här bloggen också. Nog för att jag många gånger tänkt att titta in hos er när jag åkt till Stockholm men det har aldrig blivit av ännu. Men nu får jag ännu större anledning att göra det nästa gång jag har vägarna förbi.
Må så gott!

Personalen Ulriksdal sa...

Ninni: Jag får säga detsamma till dig Ninni! Och ja, kom och hälsa på oss - och gärna med kameran i hand, det vore super att få se trädgården genom dina ögon!

/Ak