12 september 2009

Månadens blomma; Calandiva

Blomsterfrämjandet har utsett Calandivan till månadens blomma!
Utomhus sprakar det av höstfärger nu när träd och buskar nästan tävlar om vem som kan skapa de vackraste färgerna. Inomhus väljer vi då den lättskötta Calandiva, som inte kräver mycket för att blomma och hålla sig fin i veckor framöver. Den dubbelblommande vårelden gör allt för att ta upp konkurrensen med färgerna utomhus.

Våreldar är suckulenter vilket bland annat innebär att de har möjlighet att lagra vatten och näring i sina köttiga blad och stammar. För konsumenten innebär det att Calandivan är lättskött och behöver bara vattnas sparsamt. Bäst trivs plantorna om de får en ljus och solig placering i normal rumstemperatur. Ett söderfönster är absolut det optimala men ljusa fönster mot öst eller väst fungerar också. Calandiva räknas till de njutbara och lättskötta blommorna vilken innebär att växten är förbrukad när blomningen är över.

Vad tycker du om Calandivan - flipp eller flopp??

1 kommentar:

Lena H sa...

Calandiva är absolut en höjdare, så många olika sorter! Jag har en del fönster mot norr och öster där Calandiva är jättebra. Har just köpt nya som har rosa blommor med en grön rand i :-)