16 oktober 2009

Här och nu på Ulriksdal

Det är likadant varje år, så fort kylan kommer blir man lite småchockad; -Redan?! Vi fryser och huttrar och växterna på uteträdgården är täckta av frost på morgonen. För oss börjar det bli dags att tänka på att avsluta säsongen, men du som har trädgård kan jobba ett tag till, nu är det t.ex. perfekt att plantera träd och häckar. Du kan plantera ändra fram tills tjälen går i backen!

I veckan så kom det hem en jättesändning med amaryllis När amaryllisen kommer brukar många av oss komma i lite "förjulstämning". Nu kommer veckorna fram till jul gå i en rasande fart! Här ser vi en låda proppad med Benfica, en djupt röd amaryllis! Vilken färg har din favoritamaryllis, vit eller röd?! Eller är du så vågad att du föredrar en rosa :) ?

Om en månad är det dags för en av våra höjdpunkter under året, Gnistrande Magisk Afton. Vi bjuder in er på en helkväll med mat, underhållning och inspiration! Nästa vecka, lördagen den 24 oktober är det dags för biljettsläpp i Trädgårdsbutiken. Priset är 495:- per person. Hoppas vi får möjligheten att se dig här hos oss i november! Läs mer om "Gnistrande" här och här. Klicka gärna på bilderna nedan för större versioner.

Just nu håller vi på att sätta ihop ett kursprogram till nästa år, har du några idéer på kurser eller evenemang som du skulle vilja att vi håller i? Kom gärna med dina förslag! Kontakta oss här. Med den här lilla summeringen om vad som händer hos oss på Ulriksdal önskar jag och mina kollegor dig en lång och skön helg!

/AnnaKarin

2 kommentarer:

Granne med Selma sa...

Tack för en trevlig föreläsning på Sunne Bibliotek igår Bosse! Jag fick många tankar och idéer och jag kände det oerhört spännande när du sa att man få vara lite crazy i sina tankar för att sticka ut... Har gjort en rabatt med inspiration från Selma Lagerlöfs Kejsaren av Portugallien - inte så fantastiskt vacker - men SPECIELL :-) Och jag har fler "berättelser" som jag vill berätta på nytt sätt - med blommor och växter. Tack för din glädje och inspiration! Detta var precis vad jag behövde!
Mvh Sussie Eklund (som bloggar under namnet Granne med Selma. Om du söker på Kejsarrabatten i bloggen, så kan du se hur jag gjort :-)

Personalen Ulriksdal sa...

Selma: Men oj så kul att höra! Jag och mina kollegor blir lika glad varje gång vi får höra att Bosses föreläsningar och mediajobb lockar till experimentlusta och "trädgårdsglädje", för det gör ju vårt jobb så mycket roligare!!

Lycka till nu med din rabatt!!

/ak

P.s Jag hälsar Bosse från dig!