31 maj 2010

Förberedelser på frilandet

v.22


I veckan som gått har vi sått bönor i mängd! Bond-, vax-, bryt-, skär-, och blomsterböna. Vi har även sått flertalet sorter solros som snart skall svaja ståtligt ute på frilandet, följt av gurka, squash och massor pumpor med spännande färger och former som skall bygga lummiga väggar och tak i vår pumpatunnel.

Denna vecka hoppas vi kunna spendera mycket tid ute på frilandet. Både majsen och den tidiga potatisen har kommit upp och nu gäller det att hålla ogräset borta! I förebyggande syfte skall vi flamma mot ogräset på utvalda ställen.

Om allt går enligt planerna kommer vi att plantera ut rotselleri, Ricin, Digitalis, Cosmos, Rudbeckia och jätteverbena i dagarna. Vi startar upp traktorn, fräser nya bäddar och sätter de resterande sena sorterna av potatisen. Det ska bli fantastiskt härligt att se den nu så bara marken bit för bit fyllas upp med blommor och grönsaker!

Vi passar även på att rensa, städa upp och plantera nya växter i balkonglådor och urnor i visningsträdgården samt att dekorera det lilla huset mitt på frilandet till en vacker och färgsprakande liten oas att ta sin tillflykt till.

Vi har mycket att stå i nu så nästa vecka får vi behövlig förstärkning i form av två medarbetare som skall hjälpa oss att förvandla frilandet till en prunkande odling!
/Angelica

Inga kommentarer: