7 maj 2010

Sommarblommor

Nu är det verkligen igång! Sommarblommorna rasar in med en väldig fart och vi i sommarblomstältet putsar, fyller på och vattnar plantor så det står härliga till... Ni är många som är sugna på just era favoriter, och vi gör allt för att få sortimentet så komplett som möjligt.
Förutom ampelväxter, klängväxter och småplant i mängder har vi också ett stort urval av kryddor... I slutet av vecka 18 kommer också ett stort lass med tomat- och gurkplantor. I växthusen har vi flera egenodlade sommarblommor som är klara. Några av favoriterna är Heliotrop, Snöflinga, Fjäderborstgräs och Rabatteternell.
Ett tips är att använda sig av stora krukor och kärl (Ja, varför inte så stor så att man själv får plats i den?!) när man planterar sommarblommor! Växterna älskar växtutrymmet, och du slipper vattna lika ofta under stekheta sommardagar. Vi rekommenderar som vanligt U-jord till dina krukor och balkonglådor. Den innehåller all näring du behöver och är blandad för att klara uttorkning samt att göra sig av med överskottsvatten under regniga perioder.

1 kommentar:

Helens trädgård sa...

Javisst är det härligt med sommarblommor så man kan plantera många små och stooora krukor.
'Minglade' i gårkväll med 'eran' Bosse, väldigt, väldigt duktig föreläsare och en trevlig kille.
Ha en bra dag ute på trädgården!