6 februari 2009

Tulpankärlek

Torsdagar är den stora tulpandagen här på Slottsträdgården! Maria och jag släpper våra designuppdrag och skyndar till Danutas och odlingens undsättning direkt efter frukost. I orangeriet byts alla lådor med tulpaner ut så att det är fullt sortiment med krispiga härliga tulpaner där till helgen. Det är en ganska unik grej med självplock av tulpaner och något som vi är riktigt stolta över att kunna erbjuda. Tänk att få välja bland så många sorter och få blanda din egen bukett hur du vill!! Lyxigt värre!

Bakom kulisserna pågår sedan ett intensivt skördande och buntande. Lyxtulpanerna buntas för sig men av de enkla tulpanerna är det mixbuketter som går bäst. Vi buntar dels klassiska karamell/tuttifrutti-mixar och dels de populära mixarna i en lila-rosa färgskala och båda ska göras både tio- och tjugopack.

Temperaturen i sommarblomstältet, där vi håller till, kan en snäll dag leta sig upp emot fem grader. Igår var inte en snäll dag!! Det var så kallt och rått att fingrarna blev alldeles röd-vita och fullkomligt stela och känseln i fötterna var totalt obefintlig efter ett par timmar. Som tur är håller vi humöret och stämningen uppe ändå genom intensivt kacklande, skämt och mycket skratt. När tulpanbergen börjar minska infinner sig en skön tillfredställelse och vi kan titta på alla fyllda Kew-garden-krukor med stolthet. Torsdagens skörd räcker förhoppningsvis ända till imorgon då det är dags att fylla på igen ;-) Jag avslutar alltid tulpandagarna med en tur till simhallen där ett snabbt träningspass och en lång stund i bastun krävs för att tina upp igen.

Vi älskar verkligen tulpaner! Och vi vet att vi inte är ensamma om det... Torsdagen den 19 februari har vi en Exklusiv Tulpankväll här på Ulriksdal som Gunilla från odlingen, Maria och jag själv anordnar och det ska bli hur kul som helst. Det finns platser kvar men de är inte många, så skynda att anmäla er!
Trevlig helg!
Malin

1 kommentar:

Ankan sa...

Man kan höra enda hit hur det knirrar och knarrar när ni går och plockar...! Härligt!

//ANKAN