26 januari 2010

3 snabba med vår dekoratör Hanna

Här kommer "3 snabba" med Hanna Åkesson, vår alldeles egna dekoratör på Slottsträdgården Ulriksdal.


Vad sysslar du med just nu?
Just nu är det mycket jobb med att flytta om hyllor i butiken för att få mer exponeringsyta. Vi har köpt in snygga "skyltbord" på Formex-mässan, så dom röjer vi plats för just nu. Det känns kul att göra det lite luftigare i butiken inför våren. Längtar tills alla nya varor kommer hem. Vi har beställt massor av snygga saker!

Jag planerar också för den kommande utesäsongen. Vi vill ha finare än någonsin i sommarblomstältet! Men innan vi är där har vi massor med jobb att planera och förbereda inför mässan Rum & Trädgård i Kista, där vi ska ha två stora montrar. Vi skissar för fullt, det blir mycket vårkänsla och ljusa färger.

Berätta om vårens trender!
Djurtrenden som kom i höstas håller i sig även till våren. Mycket ugglor, ripor och hjortar både på textil och som inredningsdetaljer. Även glas är stort. Mycket söta mindre vaser för en blomma istället för endast en stor vas. Jag vill sätta ihop flera små vaser med en vårblomma i varje och ställa i en grupp.
Vad gillar du just nu?
Lökväxterna är en personlig favorit. Dom tål att stå trångt så du kan sätta dom i till synes omöjligt små krukor eller i glas med lite vacker sten. Min absoluta favorit är Kungsängslilja. Pärlhyacinten är också en klassiker som alltid blir vacker!

Om du har några frågor till Hanna kan du gärna skriva en kommentar!

3 kommentarer:

Spirande grönt sa...

Låter som ett otroligt härligt och skoj jobb!

Rebecca

I.A sa...

Vad inspierande din artikel är,får lust att börja plantera inför våren! Kanske en tur till Ulriksdal!

Personalen Ulriksdal sa...

I.A: Du är varmt välkommen till oss!